Kasvikset eivät ole poisheittokamaa vielä siinä vaiheessa kun ne näyttävät hieman nahistuneilta. Tässä neljä ideaa parhaat päivänsä nähneille mutta vielä syömäkelpoisille kasviksille ja sitrushedelmille.

 

1. Tomaatit

  • Keitä tomaatit kastikkeeksi, jota voit käyttää pastan tai spagetin kanssa. Kastikkeen voit pakastaa tai säilyttää sitä muutaman päivän ajan jääkaapissa.

 

2. Marjat

  • Pakasta marjat uunipellin päälle aseteltuina. Näin ne eivät liiskaannu yhteen isoksi klöntiksi.

 

3. Yrtit

  • Valmista yrteistä kevyt pestokastike surauttamalla ne tehosekoittimessa oliiviöljylorauksen kera.

 

4. Sitrushedelmät

  • Parhaat päivänsä nähneistä sitrushedelmistä (lime, sitruuna) kannattaa puristaa mehu talteen. Purista mehu jääpalamuottiin ja pakasta! Sitrusmehujääpalat toimivat sellaisenaan vaikkapa colajuomassa tai kastikkeessa paistinpannulla.

 

Lähde: Makuja

Kommentit

kommenttia