Mikro sopii kätevästi näiden jälkiruokien valmistamiseen.

Kiireen yllättäessä ei ole aikaa pistää uunia päälle, vaivata taikinaa ja antaa sen kohota rauhassa. Siksi on hyvä osata alle 5 minuutin jälkiruokia, jotka myös maistuvat hyvältä.

Ja mikä parasta – nämä voi valmistaa mikrossa!

1. Muki-Brownie

Tarvitset:

  • 2.25 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl maitoa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • Ripaus vaniljajauhetta
  • Ripaus suolaa

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset mukissa, ja kuumenna mikrossa noin 2 minuutin ajan. Eikö olekin helppoa?!

2. Mukikakku

Tarvitset:

  • 4 rkl valkosuklaanappeja
  • 3 rkl maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 rkl kasviöljyä
  • 2 oreo-keksiä

Tee näin:

  1. Ta fram en stor mugg och blanda chokladen med mjölken. Kör detta i mikron i 40 sekunder. Se till att chokladen är helt smält.
  2. Ha i mjöl, bakpulver och olja och vispa ihop tills smeten är slät.
  3. Krossa sedan ner kakorna i smeten med en gaffel tills det blir bitar.
  4. Kör muggen i mikron i 1 min. Låt det svalna lite men ät härligheten när den fortfarande är ljummen.

3. Mukikakku mustikoiden ja kanelin kera

Tarvitset:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 banaani
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kookoshiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 dl mustikoita
  • Öljyä tai voita
  • Kermavaahtoa tai muita lisukkeita

Tee näin:

  1. Sekoita kaurahiutaleet, banaani, kananmuna, kookoshiutaleet ja kaneli. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimessa ja lisää mustikat. Kuumenna mikrossa keskilämmöllä ettei seos valu ulos
  2.  Kuumenna mukikakkua 1:30-2 minuutin ajan.
  3. Tarjoile lisukkeiden kera.

4. Perunalastut

Tarvitset:

  • Perunoita
  • Suolaa
  • Muita valitsemiasi mausteita

Tee näin:

  1. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  2. Laita siivut kulhoon, lisää mausteet ja sekoita.
  3. Siirrä perunalastut lomittain lautaselle ja mikroon, kuumenna täydellä teholla 4-5 minuutin ajan.

Näiden niksien avulla voi säästää huomattavan määrän aikaa.

Toki ”oikeaoppisesti” leivotut jälkiruoat maistuvat hieman paremmilta, mutta herkkuhimon yllättäessä ei välttämättä ole aikaa käyttää tuntia jälkiruoan valmistamiseen. 

Kommentit

kommenttia