Tiedätkö sen tunteen, kun odotat grillistä mehukkaan tasaista hampurilaispihviä ja tuloksena onkin käpertyneen kuiva lihapulla, jonka päälle on mahdotonta kasata täytteitä? Ei hätää, sillä tässä tulee neljä hyödyllistä vinkkiä, joiden pohjalta onnistut varmemmin hampurilaispihvien grillaamisessa:

  1. Tee jauhelihapihveistäsi hieman tavoiteltua leveämpiä, jotta niillä on varaa kutistua.
  2. Älä puristele jauhelihamassaa liikaa, tai pihveistä voi tulla sitkeitä ja kuivia.
  3. Älä myöskään painele lastalla pihviä grillissä, tai tulos on jälleen kuivan käppyrä.
  4. Ennen paistoa paina pihvin keskelle peukalon pään kokoinen painauma. Tämä ehkäisee pihvin paisumista pallomaiseksi lihan kutistuessa lämmön vaikutuksesta.

 

Lähde: Cookinglight.com

Kommentit

kommenttia