Stevia on yksi uusimmista makeutusaineista, jota valmistetaan Stevia rebaudiana -kasvin lehdistä.

Sitä pidetään luonnollisuutensa vuoksi hyvänä korvikkeena mm. täysin synteettiselle makeutusaineelle aspartaamille. Tässä neljä steviafaktaa joita tuskin tiesit.

1. Stevia ei yleensä ole täysin luonnollista

Esimerkiksi Truvia-merkillä myytävässä stevia-makeutusaineessa on mm. ”luonnollisia aromeja” ja erytritoli-sokerialkoholia steviajauheen lisäksi.

2. Stevia on 200 kertaa makeampaa kuin sokeri

Kalorittomuudestaan huolimatta stevia on huippumakeaa

3. Voit korvata sokerin stevialla leipomuksissa

Mutta muista, että stevia ei karamellisoidu. Älä siis turhaan ripottele steviaa paahtovanukkaasi pinnalle!

4. Sokerin korvaaminen stevialla ei välttämättä auta sinua pudottamaan painoasi

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan sokerin korvaaminen makeutusaineilla ei välttämättä auta painon pudottamisessa. Itse asiassa päinvastoin: Makeutusaineet voivat saada aineenvaihduntasi sekaisin, mikä voi johtaa jopa diabetekseen. Steviaan keskittyvää tutkimusaineistoa on tosin vielä melko vähän. Lue lisää täältä.

 

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia