Piirakat valmistuvat helposti ja herkullisiksi kun muistat välttää nämä kolme yleistä mokaa.

 

1. Käytät väärää omenalajiketta

  • Hyvä omenalajike on tärkeä valinta piirakkaa valmistaessa. Vaikka omena maistuisi hyvältä sellaisenaan, se ei välttämättä sovi piirakkaan. Omenan ei tulisi olla liian makea eikä myöskään liian hapan, vaan juuri sopivan kiinteä ja maukas. Fuji, Gala ja Granny Smith ovat hyviä piirakkalajikkeita.

 

2. Et kylmennä taikinaa riittävästi

  • Nahistunut ja sitkeä taikina pilaa piirakan kuin piirakan. Vältät tämän ongelman yksinkertaisella keinolla: Viilentämällä taikinan kunnolla ennen paistamista. Taikinan viilentäminen jääkaapissa on tärkeää kahdestakin syystä: Se kovettaa taikinan sisältämän voin ja ”mätkiinnyttää” gluteenin – tuloksena rapea taikina.

 

3. Jätät taikinan sivelemisen kananmunalla

  • Tämä pieni vaihe on helppoa ylenkatsoa ja jättää väliin. Kananmunan sivelemisellä ei toki ole vaikutusta piirakan makuun, mutta sitäkin enemmän taikinan ulkonäköön. Kun maltat sivellä taikinan kananmunalla, saat kauniin kullankeltaisen piirakan.

 

Katso myös:

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia