Luulitko että glögin valmistaminen on niin simppeliä, että siinä ei voi tyriä? Väärin!

 

1. Keittäminen

  • Yleisesti puhutaan ”glögin keittämisestä”, mutta glögiä ei oikeasti tulisi keittää vaan vain lämmittää. Jos glögi ehtii kiehahtamaan, sen maku muuttuu ikävämmäksi. Alkoholipitoisesta glögistä haihtuu myös alkoholia varsin nopeaan tahtiin jos juoma kiehuu.

 

2. Alumiini

  • Glögi voi aiheuttaa juojalleen terveyshaittoja, jos se on lämmitetty alumiinikattilassa. Glögin happamuus voi nimittäin irroittaa alumiinisesta kattilasta alumiinia juoman sekaan.

 

3. Vedenkeittimen käyttö

  • Glögiä ei tulisi myöskään lämmittää vedenkeittimellä, koska monissa vedenkeittimissä on kupariset lämpövastukset. Glögin happamuus syövyttää helposti juoman sekaan kuparia, joka ei alumiinin tapaan ole mitään terveyttä edistävää herkkua. Muutenkin vedenkeitintä on syytä käyttää – nimensä mukaisesti – vain veden keittämiseen.

 

 

Katso myös:

Lähde: Makuja

Kuva: Loyna

Kommentit

kommenttia