Teetkö sinä näitä ”olutvirheitä” juodessasi?

Niinkin simppelissä asiassa kuin oluenjuonnissa voi epäonnistua – tässä kolme tapaa!

1. Juot olutta pakastetusta tuopista

Pakastekylmä, huurteinen tuoppi on kyllä hauskan näköinen ja pitää oluen kylmänä, mutta sillä on myös varjopuolensa: Jäinen lasi saa oluen vaahtoamaan, minkä seurauksena olut väljähtyy nopeasti. Tästä syystä on parasta jättää tuoppi pakastamatta.

2. Juot oluesi liian kylmänä

Jos ei pakastetusta tuopista, niin kai nyt kylmänä kuitenkin? Väärin. Useimmat olutammattilaisten mielestä olut tulisi juoda noin kymmenasteisena – siis hieman jääkaappisi sisustaa lämpimämpänä! Tämä johtuu siitä, että kylmyys turruttaa makuaistin, minkä seurauksena etenkin hienompien oluiden fiinit aromit menevät hukkaan.

3. Olet säilyttänyt oluesi väärin

Auringonvalo on oluen pahin vihollinen – tästä syystä kaikki kirkkaissa lasipulloissa myydyt oluet kannattaisi jättää kauppaan. Ne ovat nimittäin jo valmiiksi altistuneet auringon UV-säteille. Toisaalta olut ei myöskään säily tai parane ajan myötä kuin viini, vaan se yleensä laimenee ja muuttuu ”tunkkaisen” makuiseksi. Juo siis kaupasta ostamasi oluet tuoreena – älä säilö niitä ”erityislaatuisia hetkiä” varten!

 

Katso myös:

Lisää olutinspiraatiota

 

Lähde: Thrillist

Kommentit

kommenttia