Syötkö sinä jo luomuruokaa?

Tutkimustulosten mukaan luomuruoka todella on huomattavasti terveellisempää kuin normaaliin tapaan kasvinsuojeluaineiden ja lannoitteiden avulla kasvatettu ruoka. Tässä kolme hyvää syytä siirtyä luomuruokaan.

1. Luomuruoassa on tutkimusten mukaan 20 – 40 % enemmän antioksidantteja kuin tavalliseen tapaan kasvatetussa ruoassa

Antioksidantit hidastavat kehon vanhenemista ja torjuvat mm. syöpiä.

2. Saat samalla rahalla yhtä paljon ravinteita

Luomuruoka on kyllä kilohinnaltaan kalliimpaa, mutta saat samalla rahalla vähintään yhtä paljon tärkeitä ravinteita ja hivenaineita.

3. Torjunta-aineiden välttäminen kannattaa

Kaikkia torjunta-aineiden aiheuttamia terveyshaittoja ei tunneta, mutta se tiedetään, että ne ovat hyvin haitallisia. Torjunta-aineet vaikuttavat erityisen haitallisesti sperman laatuun. Torjunta-aineilla käsitellyillä pelloilla kasvaneissa viljoissa on todettu myös korkeita raskasmetallipitoisuuksia, mm. kadmiumia. Kadmium on myrkky, jota esiintyy mm. tupakansavussa.


Katso myös:
Lähiruoka- ja luomumessut Messukeskuksessa 26. – 29.3.2015
Luomuherkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: FoodBeast.

Tutkimus täällä.

Kommentit

kommenttia