Säännöllinen kahvittelu on tuoreiden tutkimusten perusteella terveellistä, mutta vielä terveellisempää se on kun valitset kuppiisi luomukahvia. Tässä kolme painavaa syytä tehdä niin.

1. Terveellisyys

  • Luomukahvin viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai myrkyllisiä kasvinsuojeluaineita. Tavanomaisesti viljellyissä kahvilajikkeissa voi olla jäämiä näistä aineista. Nämä aineet voivat aiheuttaa pitkän ajan kuluessa jopa syöpää, hermostohäiriöitä ja muita vakavia tauteja.

2. Ympäristö

  • Luonnonmukaisesti tuotettu kahvi kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin tavanomaisin keinoin viljelty kahvi. Luomuviljelmiltä syntyy mm. vähemmän lannoite- ja myrkkypäästöjä ympäristöön. Erityisen ympäristöystävällisiä kahvilaatuja ovat lajikkeet, joita on kasvatettu pientiloilla muiden hyötykasvien rinnalla. Nämä ns. ”shade grown” -kahvit tukevat ympäristön biodiversiteetin säilymistä.

3. Paikalliset tuottajat

  • Monet luomukahvit kuuluvat Reilun Kaupan järjestelmään. Reilu Kauppa takaa kahvintuottajille kahvieristä tietyn minimihintatason, joka on korkeampi kuin mitä nämä viljelijät muuten voisivat saada kahvistaan vapailla markkinoilla. Näin tuet köyhimpiä pienviljelijöitä.


Katso myös:
Lähiruoka- ja luomumessut Messukeskuksessa 26. – 29.3.2015
Luomuherkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Terve.fi

Kuva: Epsos.de

Kommentit

kommenttia