Käytätkö kahvin kanssa rasvatonta maitoa?

Ei kannattaisi! Tässä kolme hyvää syytä siirtyä rasvaisempaan maitoon.

3 syytä jättää rasvaton maito pois kahvista:

1. Maku

Rasvattomalla maidolla maustettu kahvi ei vain ole yhtä hyvää. Rasvapitoinen maito vie kahvista terävimmän hapokkuuden ja tekee mausta ”pyöreämmän”. Italiassa – yhdessä maailman kovista kahvimaista – kahveissa käytettävä maito on tyypillisesti niin rasvaista, ettei niin rasvaista maitoa Suomen kaupoista edes löydy. Italialainen kahvimaito luokiteltaisiin täällä kermaksi!

2. Rasvapitoisuuserot eivät ole suuria, toisin kuin maut

Rasvattomassa maidossa on tyypillisesti 0 – 0,5 % rasvaa. Kevytmaidossa vastaava luku on 1,5 % ja täysmaidossa 3 – 4 %. Ero rasvapitoisuudessa on siis varsin pieni, mutta maussa eron huomaa.

3. Rasvattomalla maidolla hyvin vähän merkitystä painonhallintaan

Tilkka maitoa kahvissa ei vaikuta painonhallintaan käytännössä mitenkään. Rasvan määrä maidossa on todella vähäinen verrattuna moniin muihin piilorasvoihin joita päivän mittaan tulee ruoan ja välipalojen muodossa syötyä.

 

Katso myös: Lisää kahvijuttuja

Lähde: Makuja

 

Kommentit

kommenttia