Kahvin tai teen kanssa maistuu pikkuleipä tai keksi.

Näitä kahvipöydän särpimiä ei kuitenkaan tarvitse hakea kaupasta, vaan ne voi leipoa hyvinkin helposti itsekin, kuten oheiselta videolta voi nähdä. Suomennos reseptistä alla.

Huom! Mitat ovat oudon näköisiä, koska ne ovat suoria cup -> dl -käännöksiä. Pyöristä omalla vastuulla enemmän jos haluat, se on todennäköisesti ihan ok.

Mitä tarvitaan

  • 1,8 dl huoneenlämpöistä voita
  • 1,2 dl erittäin hienoa sokeria
  • 5,3 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • (+ karkeampaa sokeria päälle reunojen koristeeksi)

Vaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri, kunnes seos on ilmavaa
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauho, kunnes taikina on murenevaista kuten videolla
  3. Puristele taikina tiiviiksi käsilläsi
  4. Muotoile taikinasta (kantikas) pötkylä kuten videolla
  5. Rullaa pötkylää leivinpaperilla karkeammassa sokerissa
  6. Kääräise taikina muovikelmuun ja laita 30 minuutiksi jääkaappiin
  7. Leikkele n. 1 cm paksuisia siivuja
  8. Paista 170-asteessa n. 20 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita
  9. Herkuttele!

 

Lähde: Joyceyvonna

Katso myös: Lisää leivontareseptejä ja -ideoita

Kommentit

kommenttia