Oluen lipittäminen ei uusimpien tutkimustulosten mukaan olekaan vain syntistä ja lihottavaa.

Oluen kohtuukäytöllä näyttää olevan terveydelle edullisiakin puolia.

1. Alentaa kolesterolia

Ohrasta valmistetussa oluessa on runsaasti fenoleja, joilla uskotaan olevan kolesterolia alentava vaikutus.

2. Edistää suolen toimintaa

Olut sisältää hordatiini-nimistä yhdistettä, joka on oluen oma ”puolustuskemikaali”. Sen on todettu vaikuttavan suoliston sileisiin lihaksiin niin, että suoli tyhjenee tehokkaammin.

3. Sisältää paljon kuitua

Oluen ohra sisältää paljon samoja kuituja joita löytyy myös kaurasta, ja jotka on jo aiemmissa tutkimuksissa todettu terveellisiksi. Beetaglukaani-ravintokuitu alentaa osaltaan myös kolesterolia, edistää suoliston hyvinvointia ja pitää kylläisenä.

 

Katso myös:

Lisää olutjuttuja / Lisää terveysjuttuja

Lähde: YLE

 

Kommentit

kommenttia