Oluen lipittäminen ei uusimpien tutkimustulosten mukaan olekaan vain syntistä ja lihottavaa.

Oluen kohtuukäytöllä näyttää olevan terveydelle edullisiakin puolia.

1. Alentaa kolesterolia

  • Ohrasta valmistetussa oluessa on runsaasti fenoleja, joilla uskotaan olevan kolesterolia alentava vaikutus.

2. Edistää suolen toimintaa

  • Olut sisältää hordatiini-nimistä yhdistettä, joka on oluen oma ”puolustuskemikaali”. Sen on todettu vaikuttavan suoliston sileisiin lihaksiin niin, että suoli tyhjenee tehokkaammin.

3. Sisältää paljon kuitua

  • Oluen ohra sisältää paljon samoja kuituja joita löytyy myös kaurasta, ja jotka on jo aiemmissa tutkimuksissa todettu terveellisiksi. Beetaglukaani-ravintokuitu alentaa osaltaan myös kolesterolia, edistää suoliston hyvinvointia ja pitää kylläisenä.

 

Katso myös: Lisää olutjuttuja / Lisää terveysjuttuja

Lähde: YLE

 

Kommentit

kommenttia