On muutamia keinoja, joilla grilli ja BBQ-maun saa ilman oikeaa grilliä.

Kerrostaloissa on harvoin grillejä, joten ihmiset eivät saa nauttia grillauksesta, kuin kesämökeillä. On kuitenkin muutamia keinoja, joilla grillin makua saa ilman oikeaa grilliä.

Katso vinkit alapuolelta:

1. Satsaa oikeanlaiseen grillipannuun

Osta valurautapannu, jota pystyy kuumentamaan korkeisiin lämpötiloihin. Tämä saa lihan tai kasvikset ruskistumaan tehokkaammin ja samalla ruoka saa hieman grillille ominaisen ”palaneen maun.”

2. Käytä hyödyksi uunisi ominaisuuksia

Monissa uuneissa on grilliominaisuus, jonka avulla ruoan saa pinnalta rapeaksi ja hieman paahtuneeksi. Toinen vinkki: nosta ruoka uunissa olevien vastuksien lähelle, jolloin pinta kypsyy tehokkaammin ja muuttuu rapeaksi.

3. Käytä mausteita, jotka voimistavat grillimakua

Chipotle ja bbq-kastikkeet ovat erittäin ominaisia grillauksessa. Hiero kyseisiä mausteita lihan ja kasvisten pintaan, jonka seurauksena maku muistuttaa yllättävän paljon grilliruokaa. Vinkki: mikäli et pidä vahvoista kastikkeista, voit hieroa ruoan pintaan savustettua paprikajauhetta.

Lähde: prevention.com

Kommentit

kommenttia