Sipulin pilkkominen on liikuttavaa puuhaa.

Moni ei pysty tekemään sitä itkemättä samalla vuolaasti.

Sipulin itkettävä vaikutus selittyy rikkiyhdisteillä jotka leviävät leikattavista sipuleista leikkaajan silmille. Ainoa järkevä tapa suojautua sipuli-itkulta on siis estää rikkiyhdisteiden kulkeutuminen sipulista ilman kautta silmiisi.

Tässä kolme (uimalaseja tyylikkäämpää) tapaa jättää sipuli-itkut itkemättä.

1. Vesi

Rikkiyhdisteet eivät pääse ilmaan lainkaan jos leikkaat sipulit veden alla.

2. Jäähdytys

Sipulin molekyylien liike hidastuu kun sipuli saa seistä ennen pilkkomista hetken joko jääkaapissa tai pakastimessa. Tällöin myöskään rikkikaasuja ei pääse purkautumaan silmille samaan tapaan kuin huoneenlämpöisestä sipulista. Tunti jäähdytystä jääkaapissa riittää, pakastimessa 15 minuuttia.

 3. Pöytätuuletin

Voit yksinkertaisesti puhaltaa kaasut pois ennen kuin ne osuvat silmiisi. Tähän kätevä kapistus on pöytätuuletin!

Miten sinä suojaudut pilkkoessasi sipulia? Kommentoi alla!

 

Katso myös:

Lisää käteviä keittiöniksejä

Herkkuja sipulista

 

Lähde: Iltalehti / Men’s Health

Kommentit

kommenttia