Munakokkelia kolmella tapaa!
Jamie Oliverin ohjevideolla näytetään miten munakokkelin voi valmistaa kolmella erilaisella otteella: amerikkalaiseen, ranskalaiseen ja englantilaiseen tapaan.
Aluksi Jamie kuitenkin yltyy kehumaan kananmunaa maasta taivaisiin: se on nerokkain pieni proteiinipakkaus mitä planeetalta löytyy. Se on täynnä tärkeitä ravintoaineita ja helppo valmistaa. Näihin ja muihinkin kokkeleihin Jamie suosittelee tietenkin käyttämään luonnonmukaisesti kasvatettuja, vapaan kanan munia.
Englantilaistyyppinen munakokkeli
- Laita nokare voita kattilaan ja paista vispattu muna siinä
- Kääntele kokkelia lastalla viiden sekunnin välein.
- Kokkeli kypsyy nopeasti. Kun se vaikuttaa kypsältä, kaavi se kattilan yhteen reunaan – näin se ei pääse ylikypsymään.
Ranskalaistyyppinen munakokkeli
- Ranskalaiset valmistavat kokkelinsa vesihauteessa, kuten Jamie videolla. Laita munat kuumuutta kestävään kulhoon ja kulho kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä.
- Vispaa välillä. Tämän kokkelin valmistamisessa kestää tovi.
- Lisää pari voinokaretta kun munakokkeli alkaa saada muotoaan
- Tulos on hieman englantilaistyyppistä munakasta ”hienostuneempi”, hienojakoisempi munakokkeli.
Amerikkalaistyyppinen munakokkeli
- Amerikkalaistyyppinen kokkeli valmistetaan antamalla vispattujen, pannulle kaadettujen munien kypsyä hieman, ikään kuin valmistettaisiin munakasta.
- Muodostunut munakaspohja hajotetaan ja kootaan pieneksi ”nyytiksi” pannun keskelle.
Katso video yllä!
Lähde: Jamie Oliver
Katso myös:
Jaa tämä artikkeli toiselle herkkusuulle