Tiedosta ainakin nämä asiat pakasteiden säilymisestä!

Ruoka-asiantuntija Jenni Kunnaala kertoo mitkä asiat vaikuttavat pakaste-elintarvikkeen säilyvyyteen eniten.

Nämä kolme asiaa ratkaisevat säilyvyyden:

1. Rasvapitoisuus

Mitä rasvaisempaa tuote on, sitä lyhyemmän ajan se säilyy. Esimerkiksi rasvainen sianliha säilyy puolisen vuotta, kun taas esimerkiksi vähärasvainen jauheliha säilyy vajaan vuoden.

2. Pakkaamistapa

Vakuumipakkaus on ideaali tapa säilöä pakastettavia elintarvikkeita, koska ilmattomassa pakkauksessa ruoka säilyy pisimpään. Tärkeintä on että pakkaus on ilmatiivis ja että se kestää pakkasta. Kunnaala vinkkaa, että vakuumipakkauslaitetta ei tarvita: Uudelleensuljettavaan pussiin laitetun ruoan voi upottaa veteen kun pitää samalla pussin suun veden pinnalla – vesi työntää ilman pois pussista.

3. Pakastamistapa

Mitä nopeammin pakastettava tuote pakastuu, sen parempi. Kunnaala vinkkaa, että yleisin virhe pakastuspuuhissa on se, että ihmiset unohtavat käyttää pakastimiensa pakastustoimintoa. Se mahdollistaa ison ruokaerän pakastamisen nopeasti.


Katso myös:
Lisää pakasteruokaniksejä
Lisää ruoanlaittovinkkejä

Lähde: Helsingin Uutiset

Kommentit

kommenttia