Tomaatti on monikäyttöinen vihannes, joka muuttuu maukkaammaksi ja terveellisemmäksi kun sitä kypsentää.

Tomaatin säilyttämisessä kannattaa kuitenkin huomioida kaksi asiaa joiden avulla saat sen säilymään pidempään.

1. Älä laita tomaattia jääkaappiin

Kylmyys tuhoaa tomaatin solujen seinämiä ja muuttaa sen suutuntuman jauhoiseksi ja mauttomaksi. Tomaatin maku muuttuu huonommaksi jääkaapissa – asia on jopa tieteellisesti todistettu. Säilytä siis tomaatit aina huoneenlämmössä.

2. Käännä tomaatit ylösalaisin

Tomaatit kypsyvät ja pehmenevät ensin ”nupukattomasta” yläosastaan. Tästä syystä niitä ei kannata säilyttää varsipuoli ylöspäin, koska tällöin nopeammin pehmenevä puoli alkaa painua kasaan ja mädäntyä nopeammin.

Bonusvinkki: Säilytä tomaatit kaukana muista vihanneksista ja hedelmistä

Näin ne säilyvät pidempään. Tomaatti erittää voimakkaasti etyleenikaasua, joka nopeuttaa lähellä olevien kasvisten ja hedelmien kypsymistä.

 

Katso myös:

Lisää niksejä

Tomaattisia herkkuja

 

 

Lähde: IL, Glamour, Kasvikset.fi, HuffPost

Kommentit

kommenttia