Tässä kymmenen mokaa joihin sortuvat niin keltanokat kuin kokeneemmatkin kokit.

Sorrutko sinä?

1. Tuhoat sipulisi

Jos olet riittävän vanha käsittelemään veitsiä, olet riittävän vanha pilkkomaan sipulin oikein. Katso mallia tästä Gordon Ramsayn suorituksesta.

2. Valkosipulijauhe ei korvaa tuoretta valkosipulia

Valkosipulin pilkkominen voi olla työlästä, mutta se on sen arvoista. Katso täältä kätevin tapa käsitellä ja annostella tuoretta valkosipulia niin että kätesi eivät haise!

3. Käytät tylsää veistä

Tylsä veitsi tuhoaa pilkottavat ruoat ja kaupan päälle kokin sormetkin. Katso täältä miten teroitat veitsen Jamie Oliverin tapaan.

4. Säästelet voissa

Oletko miettinyt miksi ravintolaruoka maistuu yleensä niin hyvältä? Yksinkertaisin selitys on usein oikea, ja tässä tapauksessa se liittyy voihin. Ammattikokeilla ei ole tapana säästellä voissa.

5. Keität pastan pienessä kattilassa

Tykkäätkö liisteriltä näyttävältä pastasta? Jos et, niin kannattaa antaa pastalle riittävästi tilaa kypsyä riittävässä määrässä vettä. Toisaalta kannattaa myös testata tätä paistinpannuniksiä!

6. Säilytät tomaatteja jääkaapissa

Tomaatit eivät kuulu jääkaappiin, piste. Eivätkä muuten sipulitkaan.

7. Jätät mausteet vähemmälle koska ”suola riittää”

Mausteet tekevät ruoan kuin ruoan. Kokeile rohkeasti eri mausteyhdistelmiä. Pelkällä suolalla ei pitkälle pötkitä.

8. Jätät salaatit pesemättä

Etenkin ulkomailta tuotujen salaattien, vihannesten ja hedelmien pesemättä jättäminen on anteeksiantamatonta: Niissä voi piillä jopa norovirusta. Vähimmilläänkin pesemättä jääneissä vihanneksissa voi odottaa ikäviä multakokkareyllätyksiä.

9. Unohdat että liha kutistuu paistettaessa

Vieraat istuvat jo pöydässä ja sinä ihmettelet keittiössä mihin kaikki ne muhkeat pihvit hävisivät…

10. Valmistat perunamuusia sauvasekoittimella

Älä tee tätä kokkausmokien emämokaa. Tehosekoitinta käytettäessä perunamuusista tulee helposti liisterimäistä. Käytä vanhaa kunnon haarukkaa perunoiden muussaamiseksi.

 

Katso myös:
Lisää käteviä keittiövinkkejä

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia