Monet pähkäilevät aamuisin mitä laittaisivat smoothieensa tällä kertaa. Tässä kymmenen herkullista ja terveellistäkin ideaa!

1. Mintunlehdet

  • Tuore tai pakastettu mintunlehti tuo raikkaan aromin smoothieen kuin smoothieen. Minttu myös edistää ruoansulatusta. Katso myös: lisää minttuherkkuja.

2. Inkivääri

  • Kuten minttu, inkivääri tuo voimakkaan aromin ja terveyttä edistäviä yhdisteitä smoothieesi. Inkivääri mm. vilkastuttaa aineenvaihduntaasi ja vähentää turvotusta. Katso myös: Lisää inkivääriherkkuja

3. Cayennepippuri

  • Usko tai älä, ripaus tulista pippuria tuo smoothieesi uskomatonta tymäkkyyttä. Aineenvaihduntasi vilkastuu ja vatsasi toimii paremmin.

4. Vanilja

  • Lisää smoothieesi ripaus aitoa vaniljaa. Uskomattoman makunsa lisäksi vanilja auttaa alentamaan kehosi stressitasoa. Jos kärsit epäsäännöllisistä kuukautisista, vanilja voi auttaa myös tähän. Tsekkaa myös muita vaniljaisia herkkuja.

5. Cashew-pähkinät

  • Jos kärsit diabeteksestä tai suvussasi on diabetesrasitetta, syö cashew-pähkinöitä. Niiden terveelliset kertatyydyttymättömät rasvahapot auttavat myös pitämään sydän- ja verisuonitaudit loitolla. Cashew-pähkinät tekevät smoothiestasi myös ruokaisamman. Käytä mieluiten paahtamattomia ja suolattomia pähkinöitä smoothiessasi. Katso myös mihin muuhun cashewit sopii.

6. Kaneli

7. Jauhetut pellavansiemenet

  • Pellavansiementen uskomattomat terveyshyödyt saat parhaiten käyttöösi käyttämällä jauhettuja siemeniä. Pellavansiemenistä saat runsaasti kuitua ja omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat mm. torjumaan erilaisia syöpiä. Ruokalusikallinen pellavansiemeniä riittää. Katso myös: Muita pellavansiemenherkkuja.

8. Chia-siemenet

  • Kuten pellavansiemenissä, chia-siemenissä on paljon omega-rasvahappoja sekä mm. rautaa, kuitua, proteiinia ja sinkkiä. Chia-siemenet ovat myös täynnä yleisterveyttäsi vaalivia antioksidantteja. Chia sopii myös moneen muuhun herkkuun.

9. Raa’at kaakaonibsit

  • Raaka kaakao sisältää paljon magnesiumia, rautaa, antioksidantteja ja flavonoideja. Saat smoothiestasi irti paljon herkullisia aromeja ja ravintoaineita pienellä rippusella kaakaonibsejä. Lisää käyttöideoita kaakaonibseille.

10. Mehiläisten siitepöly

  • Siitepölyä smoothieen?? Kyllä vain! Ainutlaatuisen hunajaisen maun lisäksi saat siitepölypalleroista rutkasti proteiinia, karotenoideja, lesitiiniä sekä B-, C-, D- ja E-vitamiinia smoothieesi. Siitepölyä löydät mm. luontaistuotekaupoista. Lisää asiaa siitepölystä.

Katso myös: Lisää smoothie-inspiraatiota

Lähde: Womanitely

Kommentit

kommenttia